EYOF – oppsummering

European Youth Olympic Festival (EYOF) ble et strålende mesterskap for norsk friidrett. Medaljebeholdningen ble to gull og tre bronse, noe som er tidenes beste. Totalt tok friidretten da fem av seks medaljer som Norge fikk i mesterskapet som også inneholder andre idretter.

EYOF

Jenter:

Ingvild Meinseth tok en strålende bronsemedalje på 100m etter å ha løpt på 12.17 i finalen. Meinseth imponerte i både forsøket og semifinalen. Hun tok Norge sin første medalje i mesterskapet siden 2007.

Meinseth ledet an for den norske troppen med å vinne sitt forsøksheat på 100m på pers 11.91. Tiden er nest best i Norge gjennom alle tider i J16, bare Helene Rønningen har bedre med 11.87 fra i fjor. Meniseth gikk da greit videre til semifinalen, med fjerde beste tid totalt sett.

I semifinalen løp Meinseth på strålende 11.74. Hun vant da sin semifinale og hadde bestetid av alle inn til finalen. Tiden er klar pers, aldersrekord og fører henne inn som nr. 14 gjennom alle tider av norske kvinner.

Tonje Fjellet Kristiansen endte på en sterk femteplass på 200m med tiden 24.68 etter en sterk avslutning på løpet. Tiden er bare seks hundredeler bak hennes pers og det er mer enn godkjent i vind -0.6.

Kristiansen hadde grei kontroll i forsøket. Hun ble nr. 2 i heatet og gikk da direkte til finale. Tiden ble fine 25.29 i vind -2.6.

Karoline Daland smalt til med 55.18 i forsøket på 400m og gikk greit til finalen. Tiden er pers, var best i forsøket og er den nest beste tiden oppnådd av en norsk jente i 16-årsklassen. Dessverre ble Daland disket for tyvstart i finalen.

Malin Edland innfridde favorittstempelet på 800m og tok Norge sitt første gull i mesterskapet. Hun fikk litt hardere kamp enn forventet og med tiden 2.07.43 vant hun med 46 hundredeler. I forsøket hadde Edland god kontroll. Hun vant sitt heat på 2.09.80 og hadde bestetid i forsøket.

Ida Eikeng endte på en fjerdeplass i sitt forsøksheat med tiden 14.02. Hun gikk da greit videre til finalen. I finalen løp hun på 14.04 og ble da nr. 8. Det var utrolig jevnt om gullet og det tok en del med minutter før reslutatene kom, til litt frustrasjon fra utøverne. Gullet gikk til russiske Kleshcheva på 13.75, på samme tid som sølvvinner Paula Sprudzane.

Marie Skjæggestad tok en strålende bronsemedalje på 400m hekk. Hun hadde kommet seg til finalen etter å ha løpt på 61.41 i forsøket. Hun forbedret denne tiden til 61.06 i finalen. Tiden var nære hennes pers på 60.76, satt tidligere i år. Finske Viivi Lehikoinen vant på strålende 57.74.

Thea Leirfall Bremset hoppet 1.69m i kvalifiseringen i høyde og kom seg da til finalen. I finalen ble det en åttendeplass etter at hun kom seg over 1.70. Neste høyde, 1.74, som ville vært pers med en centimeter, ble litt for høyt for trønderen denne gang. Medaljene ble forøvrig delt ut på 1.80.

Arianne Duarte Morais tok Norge sin tredje medalje på avslutningsdagen da hun ble nr. 3 i spyd. Hun kastet 52.64, en snau meter bak pers. Meget sterk kasting for å være mesterskap. Seieren gikk til Carolina Visca som satt EYOF-rekord med 60.09.

Morais kastet 49.84m i andre omgang i kvalifiseringen og kvalifiserte seg da for finalen med det lengste kastet.

Norge tok et strålende gull på 4x100m da de løp på 46.54, med dette slo de Frankrike med tretten hundredeler. På laget løp Live Haugstad Hilton, Tonje Fjellet Kristiansen, Ida Eikeng og Ingvild Meinseth.

Det norske laget var suveren i sitt forsøksheat og vant det på tiden 46.08 og hadde da nest beste tid totalt. Tiden var drøye halvsekundet bak den norske juniorrekorden som er satt av jenter som var opptil tre år eldre enn de som deltok i EYOF.

Gutter:

Fredrik Øvereng var litt bak pers da han løp på 23.10 på 200m. Dette holdt til en femteplass i hans forsøksheat og han røk dessverre ut med dette resultatet. Han måtte ha løpt på 22.91 for å ha kommet seg til finalen.

Kristian Skage Nordlund røk ut i forsøket på 800m etter å ha løpt på 1.58.35 og endte på en femteplass i sitt heat. Han var da litt bak sin pers på 1.56.11 og måtte ha løpt på 1.56.64 for å ha kommet videre til finalen.

Anders Søgnebotten Lang-Ree endte på en 8.plass på 3000m med tiden 9.14.88. Han la seg inne ved listen bak i feltet i starten av løpet. Førsterunden gikk omtrent i fart til hans pers på 8.48.85, men farten ble etterhvert roet ned. Han beveget seg opp i feltet drøyt halvveis. Orion-løperen hang ikke helt med teten da farten ble satt opp snaue to runder før mål og han endte tilslutt snaut 15 sekunder bak vinneren Elzan Bibic fra Serbia.

Sondre Guttormsen var litt uheldig i stavkonkurransen. Han rev på vei ned på 4.45m og ble stående med 4.30. Dette holdt til en sjetteplass for Ski-gutten.

Torkel Bjørbæk kom seg greit til finalen i diskos. Han kastet 50.02 i sitt første kast og var dermed klar for finalen. Han fikk opp 50.66 i tredje omgang og var da ikke langt bak persen på 52.30. Han endte totalt på en fjerdeplass i kvalifiseringen. Dessverre fikk han det ikke helt til å stemme i finalen. Han fikk et gyldig kast, det kom i første omgang og målte 46.94. Dette holdt til en ellevteplass. Bronsemedaljen ble delt ut på 51.43, noe som nok føles litt bittert for Bjørbæk.

Fullstendig resultatliste 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.