Dette bør du følge med på i friidrettsverdenen i helgen

Tyrvinglekene: 

Tyrvings Helene Rønningen og Vidars Astrid Mangen Cederkvist skal utkjempe en meget spennende duell på 60m. Begge har notert 7.54 denne sesongen og er nok interessert i å se 7.40-tallet. De stiller også opp på 200m, men der må Ida Bakke Hansen, Sandnes, ta på seg favorittstempelet etter å ha løpt på norsk årsbeste 24.26 forrige helg.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Sørilds Sara Dorthea Jensen er nok den største favoritten på 400m. Hun får kamp fra ungjenter som klubbvenninne Karoline Daland og Tyrvings Mari Drabløs. Også verdt å legge merke til Fredrikstads Ingrid Linn Nordahl.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Ida Bakke Hansen har vist meget god form på 60m hekk denne sesongen med 8.47 og 8.52. Romerikes Kine Aaltvedt skal forhåpentligvis gi Bakke Hansen kamp inn til nye topptider.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

BULs Chiamaka Okparaebo gjør spennende starter i lengde og tresteg, der hun er sterkest i sistnevnte øvelse med pers på 13.12m innendørs.

En haug med sterke navn som BULs Kristoffer Buhagen, Salumu Kashafali, Norna-Salhus, Orions Jonathan Quarcoo, Trondheims Eirik Thorshaug, Jonas Halonen, Tyrving, og Even Pettersen, Urædd, er favorittene på 60m. Kashafali har best pers av disse karene med 6.77 da han tok NM-gullet i fjor.

Foto: Eirik Førde Foto : Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Flere av disse stiller også på 200m der det også er verdt å legge merke til Even Meinseth, Sandnes. Moelvens Mauritz Kåshagen slo til med fantastiske 46.88 på 400m forrige helg, som var en ganske klar norsk innendørsrekord på distansen. Her stiller han opp på 200m og jakter innendørspersen på 22.09. Forhåpentligvis må en godt ned på 21-tallet for å ta seieren.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Tom Erling Kårbø, Stord, er det sterkeste navnet på 3000m. Han kom hjem fra høyden i Sør-Afrika for noen uker siden og det blir spennende å se hva han får til her.

Sturlas Ola Stunes Isene er på jakt etter innendørspersen sin på 16.49m i kule. I lengde er det Tyrvings Jonas Mögenburg som må ta på seg favorittstempelet med en innendørspers på fine 7.55 fra 2011.

Foto : Eirik Førde

Foto : Eirik Førde

I yngre klasser har vi flere spennende utøvere: Martine Hjørnevik, Norna-Salhus, 60m hekk J15, Lyngdals Elin Serine Vik Johannessen 60m J16, Orions Tonje Fjellet Kristiansen og Sørilds Ingvild Meinseth 60m og 200m J17, Marie Skjæggestad, Tyrving, 800m J17, Gneists Pål Haugen Lillefosse stav G15 og Ull/Kisas Marcus Theodor Moen 60m hekk G17.

Fjord1 Indoor Florø:

60m:
De norske utøverne på denne distansen er Florøs Kristi Strømmen Kjerpeset og Gulars Christine Bjelland Jensen. Sistnevnte sin pers lyder på 7.64 og er satt i samme stevne for to år siden, mens Strømmen Kjerpeset perset til 7.86 forrige helg.

De får kamp fra ukrainske Viktoriya Pyatachenko, med en pers på 7.31 og årsbeste på 7.48, og polske Angelika Stepien som har notert 7.63 denne sesongen, 13 hundredeler bak pers..

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

100m:
De fire nevnte stiller også på 100m  og der har ukraineren notert 11.30 utendørs, mens Bjelland Jensen har 11.88 innendørs og 11.95 utendørs. Stepien har en pers på 11.64 på distansen utendørs fra 2012.

60m:
Norgesrekordholder Jaysuma Saidy Ndure, BUL, blir nok favoritt på denne distansen. Hans rekord lyder på 6.55 og er hele åtte år gammel. Dimnas Karsten Warholm viste meget fin form på 200m forrige helg og det blir spennende å se om han kan tukte persen på 6.85. Hjemmepublikummet er nok spent på å se hva Florøs egen Øyvind Strømmen Kjerpeset får til.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Den eneste utlendingen som stiller opp er briten Mark Hanson som har en pers på 6.68 fra 2003 og en årsbeste på 6.96.

100m:
Jays har norsk bestenotering på denne distansen innendørs med 10.19. Warholm har aldri løpt distansen innendørs, mens Strømmen Kjerpeset har notert 10.65 fra tilsvarende stevne i 2014.

60m hekk:
Vladimir Vukicevic, Vidar, hadde en lovende start på sesongen med 7.88 i London forrige helg. Her gjør han et nytt forsøk på kravet til innendørs-VM på 7.72 og klarer han det er det ikke langt ned til hans norske rekord på 7.69.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Vukicevic får kamp fra flere sterke utlendinger som belgiske Dario de Borger (pers 7.74), danske Andreas Martinsen (7.73), svenskene Alexander Brorsson (7.73) og Marvin Tay (7.82).

Norwegian Milers Club: 

800m:
Martine Eikemo Borge gjør sin debut i Vidar-drakten. Hun har en såpass sterk innendørspers som 2.05.29 fra 2013. Hun får nok kamp fra Lillehammers Ania Zielinkiewicz og danskene Josefine Rytter og Mia Helene Mørck. Skal også legge merke til Ull/Kisas Veronica Undseth, hvordan hun har trent i vinter kan du lese her.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

1500m:
På 1500m blir det en spennende duell mellom Vidars Kristine Eikrem Engeset og det danske stortalentet Line Schulz. Innendørs har Eikrem Engeset løpt raskest med 4.16.07, mens Schulz har 4.20.6. Andre spennende navn er Vidars Silje Fjørtoft og Ida Fillingsnes, Herkules. Det bør også legges merke til unge Camilla Ziesler fra Sandnes som etter å ha perset bra på 800m denne vinteren bør kunne flytte på innendørspersen på 4.43.85.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

800m:
Markus Einan, Ull/Kisa, åpnet 800m-sesongen innendørs på en strålende måte forrige helg med 1.49.87. Her får han kamp Ren-Engs Emil Oustad, som har en innendørspers på 1.50.73. Fra Danmark kommer talentet Kristian Uldbjerg Hansen, mens polakken Karol Konieczny nok må ta på seg favorittstempelet med en innendørspers på 1.48.17. Med Andreas Roth som hare kommer nok ikke utøverne til å kunne klage på farten underveis.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

1500m:
Ull/Kisas Thomas Roth åpnet sesongen forrige helg med å løpe under 1.50 på 800m. Denne helgen skal han opp en distanse og innendørspersen på 3.51.68 fra 2011 står nok absolutt for fall. Erik Hovlandsdal, Norna-Salhus, blir en tøff utfordrer til Roth med en innendørspers på 3.53.36. Nordmannen med best av de som stiller her er Tjalves Sindre Løchting, hans innendørspers lyder på 3.47.71. En også skal holde et øye med Ull/Kisas Sigurd Blom Breivik.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Nordmennene får tøff kamp fra danske Michael Schmidt og ikke minst polakken Grezegorz Kalinowski som har en så sterk pers som 3.38.23 utendørs.

Nyttårsstevne:

Mari Gilde Brubak, Trondheim, er forgrunnsfiguren på 60m og 200m. Hun har åpnet sesongen fint med 7.69 på den korteste distansen, bare hundredelet bak pers.

Caroline Fleischer, Ski, stiller på flere øvelser, blant annet 800m og høyde. I sistnevnte øvelse hoppet hun 1.76 forrige helg, som er tangering av pers. Hun får konkurranse fra Frols Anne Engen Andersen, som hoppet 1.70 forrige helg.

Trondheims Eirik Thorshaug er meldt på 60m og 200m. Sølvvinneren fra fjorårets innendørs-NM på den korteste øvelsen har 6.86 som årsbeste og vil nok jakte persen på 6.82.

Indoor Meeting Karlsruhe:

Katarina Mögenburg, Tyrving, har hatt en meget fin start på innendørssesongen med perstangering 1.88. Her skal hun opp i et meget sterkt felt og kanskje kan utendørspersen på 1.90 ryke.

Stevnet ser du på Eurosport1 (om du får inn den for tiden) lørdag fra kl. 20.15.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Europacup terrengløp klubblag: 

Tjalve er laget som æren av å representere Norge i Europacupen i terrengløp for menn i Kastamonu. På laget stiller Hans Kristian Fløystad, Asbjørn Ellefsen Persen, Snorre Holtan Løken, Erik Udø Pedersen, Okubamichael Fissehatsion og Awet Kibrab. Dette er et av de sterkere lagene Norge har stilt med de siste årene og det blir spennende å se hva Tjalve får til.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Göteborg Innomhus: 

Malin Edland hadde en helt fenomenal sesong i fjor som inneholdt gull i EYOF og vanvittige 2.03.44 på 800m som 16-åring. Her gjør Larvik-utøveren sin første start på 800m i 2016 og det blir spennende å se om hun kan utfordre innendørspersen på 2.08.93. Hun får selskap av klubbvenninne Josefine Tomine Eriksen på denne distansen i Sverige.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

BULs Lene Retzius satt norsk U23-rekord i stav innendørs med 4.20 forrige helg og er nok lysten på enda en rekord her. Hennes klubbvenninne Cathrine Larsåsen jobber seg tilbake etter graviditet. Hun endte uten resultat i sitt første stevne for et par uker siden og er nok lysten på å komme seg over 4m.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Tjalves Magrethe Renstrøm var i storform sist det var OL-år. Dessverre ble hun skadet under foten i oppvarmingen til kvalifiseringen til OL i London og fikk aldri deltatt i mesterskapet. Nå gjør den norske rekordholderen utendørs sesongdebuten i lengde. Hun har byttet satsfot siden skaden i London og det rapporteres om at hun er i god form. Den norske innendørsrekorden til Berit Berthelsen på 6.51 fra 1967 blir nok litt for tøff i første stevne, men kan kanskje utfordres i løpet av vinteren.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Per Magne Florvaag, Sandnes, hadde en fin sesongåpning med 5.20 i stav. Her skal han nok en gang opp mot persen sin på 5.45. Fanas Eirik Dolve har hatt et par konkurranser så langt i år og har 5.00 som årsbeste, noe han garantert er lysten på å forbedre her. Også Kolls unge Audun Bakke Jensen stiller opp her.

Frank Sevigne Husker Invitational:

Ferdinand Kvan Edman, Sturla, stiller opp på 3000m. Han åpnet sesongen forrige helg med 4.07.22 på mile og det blir spennende å se hva han får til her.

Advertisements

One thought on “Dette bør du følge med på i friidrettsverdenen i helgen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.