Karoline, Jakob og Filip jakter pers i sesongens siste Diamond League-stevne

Det er en vedmodig kveld, det er klart for årets siste Diamond League-stevne. Karoline Bjerkeli Grøvdal, Jakob og Filip Ingebrigtsen stiller opp og det er lov å ha forhåpninger til at alle tre kan pers. I tillegg til de norske stiller mange OL-vinnere og det er god grunn til å skru på NRK. Forhåndsomtale finner du her.

Diamond League

Nettsiden til stevnet 

Karoline Bjerkeli Grøvdal, Tjalve, toppet en strålende sesong med to topp 10-plasseringer i OL. Hun stiller her på 5000m og der lyder persen på 14.57.53, satt i Rio. Hun bør kunne ha muligheter til å forbedre denne og kanskje kan vi håpe på en tid ned på 14.40-tallet. Det blir nok ingenting å si på farten her med verdensrekordholder på 10.000m Almaz Ayana på start, i tillegg til et par sterke kenyanere i Viola Kipiwot og Hellen Obiri.

Karoline Bjerkeli Grøvdal Foto: Eirik Førde

Karoline Bjerkeli Grøvdal
Foto: Eirik Førde

Filip Ingebrigtsen har blitt europamester, disket fra OL og smadret persene sine på flere distanser dette året. Han har med andre ord hatt en begivenhetsrik sesong. I Brüssel stiller han på favorittdistansen 1500m. Sandnes-karen gjorde et sterkt løp på 3000m i Kristiansand og viste da at formen er sterk. Hans pers på 3.33.72 lever nok farlig og vi kan jo nevne familierekorden og den norske rekorden til Henrik på 3.31.46. Ellers er det et kruttsterkt og stort felt med navn som Asbel Kiprop, Elijah Manangoi og Taoufik Makhloufi, i tillegg til «Ingebrigtsen-dødaren» Charlie Grice.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

Jakob Ingebrigtsen, Sandnes, gjør en meget spennende start i B-heatet på 800m. Jakob tok tre gull under UM forrige helg og er eneste løper med pers over 1.50 i feltet, med 1.51.07. Det er flere løpere som har løpt på 1.44-tallet i år, så det blir absolutt god nok fart for Jakob til å se 1.49-tallet.

Jakob Ingebrigtsen Foto: Eirik Førde

Jakob Ingebrigtsen
Foto: Eirik Førde

Duellen mellom Elaine Thompson og Dafne Schippers bygger seg opp til å bli en legendarisk duell. Her møtes de på 100m og der er nok førstnevnte sterkest.

Høyde for menn inneholder flere sterke navn som Donald Thomas, Bohdan Bondarenko og ikke minst Mutaz Essa Barshim, som har årsbeste i verden med 2.40.

NRKs sendeskjema:
20.00-22.00 NRK2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.