Sterke resultater av nordmenn denne helgen

Diamond League Brüssel:
Filip Ingebrigtsen løp et strålende løp på 1500m i Brüssel da han ble nr. 5 med pers 3.32.43. Tiden er snaue sekundet bak norgesrekorden til broder Henrik. Sandnes-karen slo en haug med profilerte løpere og var beste ikke-afrikaner i løpet.

Filip Ingebrigtsen Foto: Eirik Førde

Filip Ingebrigtsen
Foto: Eirik Førde

Med Filip sin tid har familien Ingebrigtsen de 20 beste tidene på 1500m av nordmenn gjennom tidene. Dette tallet øker nok til nærmere 30 i 2017 og da er det godt mulig Filip har familie-/norgesrekorden. Videre tangerte Filip med sin femteplass den beste Ingebrigtsen-plasseringen i Diamond League på 1500m noensinne. Henrik ble nr. 5 i Birmingham i 2013, mens han har en fjerdeplass på mile fra Bislett Games i 2014 som beste plassering.

Karoline Bjerkeli Grøvdal Foto: Eirik Førde

Karoline Bjerkeli Grøvdal
Foto: Eirik Førde

Karoline Bjerkeli Grøvdal, Tjalve, rundet av en strålende banesesong med 15.03.72 og var da drøye seks sekunder bak pers. Grøvdal ble liggende å dra en gruppe bak teten og kom i mål som beste europeer med en tiendeplass. Hun endte forøvrig på en syvendeplass i Diamond League-sammenlagt på langdistanse.

Jakob Ingebrigtsen visste ikke før på formiddagen fredag at han skulle løpe 800m. Han fikk plass i et meget sterkt B-heat på distansen. Unggutten endte som nr. 11 med tiden 1.51.78, som er drøye halvsekundet bak hans aldersrekord satt tidligere i år.

Jakob Ingebrigtsen Foto: Eirik Førde

Jakob Ingebrigtsen
Foto: Eirik Førde

Fullstendig resultatliste 

Paralympics:
Tyrvings Ida Yessica Nesse ble nr. 7 i diskos i klassen F44 da hun kastet 27.08m. Absolutt en sterk Paralympics-debut av 23-åringen. Vinneren Juan Yao satte forøvrig verdensrekord med 44.53.

Runar Steinstad, Runar, viste seg nok en gang at han er best når det gjelder. Årets bronsevinner fra EM kastet 50.78 og 49-åringen satte da pers. Resultatet holdt til en 11.plass i klassen F42/43/44. Vinneren Akeem Stewart smalt forøvrig til med verdensrekord 57.32.

VM Motbakkeløp:
Gneist sin junioreuropamester fra i fjor var lysten på edelt metall også i juniorklassen i VM. Det ble fort tøft og han endte som nr. 8, nesten fire minutter bak vinneren Joel Ayeko fra Uganda. Det ble forøvrig trippelt Uganda og det blir spennende å se hvordan resultatlistene ser ut når Kenya, Etiopia og Eritrea bestemmer seg for å stille i motbakkeløp.

Stian Aarvik Foto: Eirik Førde

Stian Aarvik
Foto: Eirik Førde

I sseniorklassen for kvinner plasserte Lillehammers unge Hanne Mjøen Maridal og Bergen Løpeklubbs Anita Iversen Lilleskare seg nære hverandre. Førstnevnte var best med en 34.plass, mens Lilleskare endte fire plasser bak.

Torstein Tengsareid, Egersund, løp inn til en fin 15.plass i herreklassen. Han fikk tiden 1.06.32 og var da fire og et halvt minutt bak vinneren Robert Chemonges fra Uganda.

Fullstendig resultatliste 

Salzburg Cityjump:
Fanas Eirik Dolve deltok i en konkurranse i sentrum av Salzburg på lørdag. Han endte som nr. 2 i stav med 5.50. Denne høyden klarte bergenseren i første forsøk, mens 5.60 ble for høyt denne gangen for den tidligere junioreuropamesteren, som har perset til sterke 5.66 i år.

Eirik Dolve Foto: Eirik Førde

Eirik Dolve
Foto: Eirik Førde

Fullstendig resultatliste 

Dansk Lagmesterskap Finale:
Tjalves Marcus Thomsen deltok i det danske lagmesterskapet for sin klubb Aarhus. Han vant der kule med sterke 18.26, som er pers med seniorkulen, første gang over 18 meter utendørs, norsk årsbeste, det lengste av en norsk mann siden 2012 og ikke minst norsk juniorrekord. For å pøse på med litt mer statistikk: tredje lengst av en europeisk junior i år. Sterkt av 18-åringen!

Marcus Thomsen Foto: Eirik Førde

Marcus Thomsen
Foto: Eirik Førde

Thomsen deltok også i diskos, der han ble nr. 5 med 47.97, like bak hans pers.

Ida Fillingsnes, Herkules, tok en sterk dobbeltseier for sin klubb Københavns IF. Først løp hun inn til seier på 800m med 2.11.38, drøye to timer senere vant hun 1500m på 4.27.30, foran blant annet sterke Line Kalstrup Schulz, som har en årsbeste på 4.15.39.

Ida Fillingsnes Foto: Eirik Førde

Ida Fillingsnes
Foto: Eirik Førde

Gneists Monika Benserud ble nr. 2 i tresteg for Aalborg. Hun hoppet 12.81 som sitt lengste sprang, noe som er tangering av persen hun satte under årets Junior-NM. Bergenseren deltok forøvrig også i lengde der hun ble nr. 5 med 5.59.

Monika Benserud Foto: Eirik Førde

Monika Benserud
Foto: Eirik Førde

Vestbys Andrea Enerstad Bolle konkurrerer for Odense i Danmark. Hun tok andreplassen i spyd med 49.54, mens hun ble nr. 8 i kule med 10.15.

Bergenslekene:
Innsendt bidrag av Bjarte Bogstad

Samarbeidsklubbene Hovding, Bergens Turn og Gular arrangerte Bergenslekene i flott vær denne helgen. På Leikvang stadion i Åsane ble det satt tre nye aldersrekorder på 200m hekk, og i tillegg ble det oppnådd mange andre flotte resultater. I 15-årsklassen suste Andreas Haara Bakketun fra Gneist inn til 25.68 og slettet dermed de gamle rekordene til Hovding-løperne Erlend Sæterstøl (25.9 manuelt satt helt tilbake i 1990) og Øystein Kandal (26.33 i 1998). Det ble også rekord i 15-års klassen for jenter der Martine Hjørnevik fra Norna-Salhus løp på 28.07 som er sju tiendedeler bedre enn Line Gjerde sin gamle rekord fra 2009. Martine har dermed rekordene på denne distansen både i 13-, 14- og 15-års klassen.

Pål Haugen Lillefosse Foto: Eirik Førde

Pål Haugen Lillefosse
Foto: Eirik Førde

I tillegg til rekordene nevner vi at Pål Haugen Lillefosse fra Gneist løp 200m på 22.30, bare 7/100 bak hans råsterke aldersrekord fra UM sist helg. Dessuten perset Live Haugstad Hilton til 5.92 i lengde og satte dermed norsk årsbeste i 17-årsklassen. Live leverte en meget sterk serie der alle de fem gyldige hoppene var over 5.80.

Fullstendig resultatliste 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.