Sondre Nordstad Moen og Lars Vikan Rise blant utøverne i aksjon i helgen

Dam tot Damloop:
Sondre Nordstad Moen, Vidar, gjør sitt første løp siden den sterke 19.plassen på maraton under OL i Rio. Han stiller i et 16,1km løp i Nederland der han bør ha gode muligheter til å komme høyt oppe på resultatlisten.

Sondre Nordstad Moen Foto: Eirik Førde

Sondre Nordstad Moen
Foto: Eirik Førde

Decastar:
Nidelvs Lars Vikan Rise gjør en spennende start i mangekamp i franske Talence. Vikan Rise har hatt en meget sterk sesong med seier i to IAAF Combined Events Challenge-stevner, der han i den siste seieren i Kladno forbedret persen til 7925 poeng. Dessverre mislykkes Vikan Rise i EM der han ble stående uten resultat i lengde. Han ligger forøvrig godt an i sammendraget i Combined Events Challenge og det blir spennende å se hva han får til i Frankrike.

Lars Vikan Rise Foto: Eirik Førde

Lars Vikan Rise
Foto: Eirik Førde

Vågs Ida Marcussen var opprinnelig på startlisten, men har blitt fjernet derfra. Hennes årsbeste lyder på 5648 poeng, som er den svakeste årsbeste hun har hatt siden 2005.

København Halvmaraton:
Tjalves Asbjørn Ellefsen Persen gjør en spennende start på halvmaraton i Danmark i helgen. Han har en såpass sterk pers som 63.55 på distansen, fra København i 2014. Hans årsbeste lyder på 64.14, mens han ble beste nordmann med en 30.plass på distansen under EM i Amsterdam i sommer. Feltet er forøvrig råsterkt med hele 14 mann med pers under timen.

Asbjørn Ellefsen Persen Foto: Eirik Førde

Asbjørn Ellefsen Persen
Foto: Eirik Førde

På kvinnesiden blir det interessant å se om Bølers Heidi Pharo kan utfordre sin pers på 76.43.

Nordisk mesterskap kappgang:
Det arrangeres nordisk mesterskap i kappgang i Fredrikstad i helgen, i tillegg er det børstet støv av arrangementet Cicignon Rundt. Norge stiller med et sterkt lag i nordisk, men uten seniorer for herrer. Den mest spennende utøveren er nok BUL-Tromsøs Fredrik Vaeng Røtnes. Stjerneskuddet har hatt en strålende sesong og skal utfordre persen sin på 20km på 1.26.22. Forøvrig er dette første gang det arrangeres nordisk mesterskap i kappgang på norsk jord uten deltakere fra Hordaland, i følge landets fremste statistikkekspert på kappgang Erling Andersen.

Fredrik Vaeng Røtnes Foto: Eirik Førde

Fredrik Vaeng Røtnes
Foto: Eirik Førde

Norge sin tropp

Oslo Maraton:
Det er lagt inn NM i maraton under Oslo Maraton og der får vi en spennende debut av Gulars Marius Vedvik. Han hadde en trøblete vinter og vår med skader, men har kommet i storform mot slutten av sesongen og tok gull og sølv under NM på Askøy. Målet til Vedvik er under 2.20 og det blir spennende å se hva han får til.

Marius Vedvik Foto: Eirik Førde

Marius Vedvik
Foto: Eirik Førde

På kvinnesiden blir nok Marthe Katrine Myhre, Gjøvik, den største favoritt. Årets EM-deltaker på halvmaraton skal forsvare NM-gullet fra Trondheim i fjor.

NRKs sendeskjema:
10.30-16.45 NRK1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.