Karsten med superløp på hjemmebane

Som alle håpet på ble det Ulsteinsviks store sønn Karsten Warholm som stjal showet under første dag av NM Innendørs. Dimna-løperen løp inn til fantastiske 45.96 på 400m og sikret seg et soleklart NM-gull, hans fjerde strake gull innendørs på distansen. Tiden er en forbedring av hans norske innendørsrekord med 35 hundredeler og også bedre enn hans norske rekord utendørs. Tiden er også nest best i verden innendørs i år og best av en europeer, intet mindre enn fantastisk. Også fin løping av Moelvens sølvvinner Mauritz Kåshagen med 47.41.

Karsten fikk med seg publikum Foto: Eirik Førde

Karsten fikk med seg publikum
Foto: Eirik Førde

Helene Rønningen, Tyrving, innfridde favorittstempelet på 60m med å løpe inn til sitt første NM-gull på distansen med 7.45, og hun var da bare hundredelet bak sin årsbeste. Fin løping av sølv- og bronsevinner Astrid Mangen Cederkvist, Sandnes, og Mari Gilde Brubak, Trondheim, med henholdsvis 7.53 og 7.55.

Helene Rønningen med komfortabel seier Foto: Eirik Førde

Helene Rønningen med komfortabel seier
Foto: Eirik Førde

Orions Jonathan Quarcoo viste storform gjennom hele dagen og sikret seg gullet på 60m med 6.78, to hundredeler bak pers og bare fire hundredeler bak kravet til Innendørs-EM. Dette er forøvrig hans første NM-medalje på distansen innendørs. Sølvet gikk til regjerende mester Michael Rosenberg, Lillehammer, med 6.86 og bronse til Skjalgs Mathias Hove Johansen med 6.89. Sistnevnte forbedret da persen sin med hele 12 hundredeler i løpet av dagen.

Foto: Eirik Førde

Foto: Eirik Førde

I forsøket løp forøvrig Gneists Pål Haugen Lillefosse på sterke 6.99, hundredelet bak Philip Bjørnå Berntsen sin aldersrekord i G16 innendørs.

På kvinnenes 400m tok Sørilds Sara Dorthea Jensen kommandoen. Line Kloster, Vidar, kom voldsomt på slutten, men juniornorgesrekordholderen på distansen innendørs holdt unna for tidligere norgesrekordholder på distansen Kloster og sikret seg gullet på 54.82, mens Kloster noterte 54.91.

Jevn spurt om gullet på 400m Foto: Eirik Førde

Jevn spurt om gullet på 400m
Foto: Eirik Førde

Det ble jevnt om NM-gullet i tresteg for kvinner, men som ventet var det «veteranen» Oda Utsi Onstad som vant. Norna-Salhus-utøveren hoppet 12.99 som sitt lengste og forbedret da sin norske årsbeste med centimeteren da hun sikret seg sitt tredje NM-gull i øvelsen innendørs. Fin hopping av Gneists Monika Benserud med pers 12.89, som sikret henne sølv og Mari Sellevåg Aarø, Norna-Salhus, som med 12.85 hoppet seg til nederste trinn på pallen.

BULs Erik Lund viser stabil og fin form i tresteg og vant gull med 15.10, seks centimeter bak hans innendørspers som han satte tidligere i år. Dette er forøvrig 19-årigens første senior-NM-gull.

Erik Lund svever til NM-gull Foto: Eirik Førde

Erik Lund svever til NM-gull
Foto: Eirik Førde

Sven Martin Skagestad, Norna-Salhus, viste at han har trent bra etter OL i Rio i sommer med å ta sitt andre strake kulegull med 18.21. Dette er pers og det lengste støtet i Innendørs-NMs historie.

Sven Martin Skagestad Foto: Eirik Førde

Sven Martin Skagestad
Foto: Eirik Førde

På 1500m var det som ventet Gulars Marius Vedvik som satt tempoet. Han kjørte i en jevn, hard fart og hadde en avslutning som ingen kunne tukte. Dermed kunne han løpe inn til sitt første NM-gull på 1500m med innendørspers 3.49.73. På kvinnenes 1500m hadde Sigrid Jervell Våg, BUL, den klart sterkeste avslutning og løp inn til gull med innendørspers 4.35.36.

I kule ble det et gledelig gull til Sandvins Charlotte Lund Abrahamsen med 13.60. Dette var hennes tredje NM-gull innendørs i øvelsen og det første på 10 år. Resultatet er forøvrig hennes beste vinnerresultat i NM Innendørs noensinne.

Som ventet gikk kappganggullet for kvinner til Gloppens Merete Helgheim, da hun gikk inn til 13.42.62 på 3000m.

I stav vant Ull/Kisas Birgitte Kjuus gullet med 3.50.

Mesterskapets første norgesmester ble kåret i høyde uten tilløp i kvinner junior og der stakk Mari Sellevåg Aarø, Norna-Salhus, av med gullet med 1.35. I herrenes juniorklasse i øvelsen gikk gullet til Tyrvings lovende spydkaster Sondre Alexander Høyland med pers 1.66.

Mari Sellevåg Aarø Foto: Eirik Førde

Mari Sellevåg Aarø
Foto: Eirik Førde

I seniorklassene gikk gullene til Hanne Berit Irgens, Sandnes, med 1.35 og Sturlas Martin Fagelund med 1.72.

Fullstendig resultatliste 

Uoffisiell medaljestatistikk:
Norna-Salhus 3-0-1
BUL 2-0-0
Tyrving 2-0-0
Sturla 1-2-1
Dimna 1-1-4
Sandnes 1-1-1
Gular 1-1-0
Sandvin 1-1-0
Ull/Kisa 1-1-0
Gloppen 1-0-1
Orion 1-0-0
Sørild 1-0-0
Moelven 0-1-1
Ski 0-1-1
Tjalve 0-1-1
Gneist 0-1-0
Haugesund 0-1-0
Lillehammer 0-1-0
Sarpsborg 0-1-0
Tønsberg 0-1-0
Vidar 0-1-0
Fana 0-0-1
Selsbakk 0-0-1
Skjalg 0-0-1
Trondheim 0-0-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.