Karsten med nok et sterkt løp

Karsten Warholm var igjen forgrunnsfiguren for NM Innendørs med et strålende løp på 200m, mens Sandnes satte norsk rekord på 4x200m for kvinner. Les oppsummering av andre dag av NM Innendørs i Ulsteinvik her.

Karsten Warholm fikk også på andre og siste dag av NM Innendørs publikum til å ta av i Ulsteinhallen. Han stormet inn til 20.91 på 200m. Dette holdt naturligvis til Dimna-karens tredje NM-gull på distansen innendørs og er en forbedring av hans egen norske U23-rekord på distansen innendørs med et hundredel. Han plasserer seg forøvrig som nr. 3 i Europa på øvelsen innendørs i år.

Lekende lett av Karsten Foto: Eirik Førde

Lekende lett av Karsten
Foto: Eirik Førde

Helene Rønningen tok sitt andre gull for helgen da hun forsvarte gullet på 200m fra i fjor. Tyrving-løperen fikk tiden 23.71, som er 14 hundredeler bak hennes norske innendørsrekord. Også fin løping av Astrid Mangen Cederkvist, Sandnes, som tok sølvet på 24.02.

På 4x200m fikk Cederkvist «revansje» på Rønningen etter at hun hadde tatt to sølvmedaljer bak Rønningen i helgen. Sandnes, med Cederkvist, Agathe Holtan Wathne, Liv Storhaug og Vilde Aasmo på laget, løp inn til 1.38.47 og var da drøye sekundet foran Tyrving. Tiden er norsk rekord, snaue halvsekundet bedre enn rekorden Tyrving satte under Innendørs-NM i fjor.

Vilde Aasmo løper inn til gull og norsk rekord Foto: Eirik Førde

Vilde Aasmo løper inn til gull og norsk rekord
Foto: Eirik Førde

Det ble en herlig duell i lengdekonkurransen for menn. Gneists Amund Sjursen tok ledelsen etter fine 7.51 i første omgang. Fjorårskometen Ingar Kiplesund fra Trondheim lå på andreplass frem til han smalt til med 7.53 i femte omgang og sikret seg da sitt første NM-gull innendørs. Begge herrene satte forøvrig innendørspers, var over den gamle mesterskapsrekorden og sørget for at begge har klart kravet til sommerens U23-EM.

Ingar Kiplesund Foto: Eirik Førde

Ingar Kiplesund
Foto: Eirik Førde

Fanas Eirik Dolve viser storform i stav og kom seg over 5.40 i første forsøk. Han hadde deretter gode forsøk på 5.61, men det ble litt for høyt denne gangen. Med 5.40 satte Dolve mesterskapsrekord og sikret seg sitt fjerde NM-gull innendørs. Også strålende hopping av Gneists Pål Haugen Lillefosse med 5.15, som sikret han sølvet. Resultatet er en forbedring av 2001-modellens aldersrekord i G16 med ti centimeter. Han er da på en delt 7.plass i Europa blant U20-utøvere.

Gulars Marius Vedvik viser sterk form etter høydeoppholdet. Han var klart sterkest i avslutingen på 3000m og løp inn til gull på fine 8.09.55, som er drøye fire sekunder bak kravet til Innendørs-EM. Strindheims Lena Selen tok som ventet gullet på den lengste distansen for kvinnene da hun løp inn til 9.36.58, halveskundet bak innendørspersen.

På 60m hekk gikk gullet til Agathe Holtan Wathne, Sandnes. Vestlendingen gjorde et sterkt løp og perset med tre hundredeler til 8.50. Skis Sondre Guttormsen var ensom svale på 60m hekk i herreklassen og løp da inn til gull med 8.66.

På herrenes 4x200m sikret Tyrving, med tiden 1.28.18, gullet like foran Moelven. På gullaget løp Jonas Halonen, Jonatan Greni Bjerkaas, Kenneth Vik Gulbrandsen og Syver Røinaas.

I lengde for kvinner vant Gulars Live Haugstad Hilton med 5.99 og var da centimeteren foran Oda Utsi Onstad, Norna-Salhus. Sistnevnte sikret seg da sin tredje medalje for helgen og sin åttende NM-medalje i lengde innendørs.

Live Haugstad Hilton Foto: Eirik Førde

Live Haugstad Hilton
Foto: Eirik Førde

Haugesunds Vilde Våge Henriksen hadde full kontroll på gullet på 800m og løp over målstreken i ensom majestet på 2.13.75. I herreklassen ble det et populært hjemmegull til Dimnas Ådne Andersen på 1.55.11 etter en fin spurt.

BULs Ivan Kristoffer Nilsen satte norsk årsbeste i høyde da han vant sitt fjerde NM-gull innendørs med 2.12. I kvinneklassen vant Sandvins Charlotte Lund Abrahamsen med 1.75 og sørget da for helgens mest spesielle dobbel: gull i kule og høyde. Høyderesultatet er forøvrig 3cm-forbedring av Abrahamsens 10 år gamle pers innendørs.

Ivan Kristoffer Nilsen Foto: Eirik Førde

Ivan Kristoffer Nilsen
Foto: Eirik Førde

Dagens første gull gikk til Sturlas Ester Holt i lengde uten tilløp i kvinner junior med 2.60. I kvinner senior gikk gullet som ventet til Oda Utsi Onstad med pers 2.91. Utsi Onstad tok da sitt åttende NM-gull i øvelsen.

I herrenes juniorklasse vant Tyrvings Sondre Alexander Høyland med pers 3.06. Han forsvarte da gullet fra i fjor og sikret seg begge gullene i menn junior i helgen, han vant også høyde uten tilløp på lørdag. Tyrving tok forøvrig firedobbelt i øvelsen.

Diskoskaster Ola Stunes Isene, Sturla, sikret seg gullet i lengde uten tilløp i seniorklassen med et lengstehopp på 3.24.

Fullstendig resultatliste

Uoffisiell medaljestatistikk:
Tyrving 5-6-1
Norna-Salhus 4-1-1
Sandnes 3-2-5
Gular 3-2-2
Sturla 3-2-1
Dimna 3-1-5
BUL 3-0-3
Sandvin 2-2-0
Ull/Kisa 1-2-0
Haugesund 1-1-1
Ski 1-1-1
Trondheim 1-0-2
Fana 1-0-1
Gloppen 1-0-1
Orion 1-0-0
Strindheim 1-0-0
Sørild 1-0-0
Gneist 0-3-0
Vidar 0-2-2
Moelven 0-2-1
Tjalve 0-2-1
Lillehammer 0-1-1
Florø 0-1-0
Namdal 0-1-0
Sarpsborg 0-1-0
Tønsberg 0-1-0
Selsbakk 0-0-3
Ranheim 0-0-1
Skjalg 0-0-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.