Sondre Nordstad Moen jakter supertid

Sondre Nordstad Moen gjør en meget spennende start på maraton i Japan i helgen. Trønderen, som har hatt en glitrende sesong, jakter på å forbedre sin norske bestenotering som han satte tidligere i 2017. Sondre sine planer for løpet og hans mål leser du her.

Nettsiden til løpet 

Sondre Nordstad Moen stiller opp på sitt andre maraton for året når han løper Fukuoka International Open Marathon Championships i maratongale Japan på søndag. Nordstad Moen har hatt en fantastisk sesong med pers 7.52.55 på 3000 meter, pers 13.20.16 og VM-deltakelse på 5000 meter, pers 28.15.12 på 10 000 meter, pers 27.55 på 10 kilometer gateløp og ikke minst fantastisk norsk bestenotering 59.48 på halvmaraton i Valencia for en drøy måned siden, nest beste tid av en europeer noensinne.

Mål om sub 2.08

Nordstad Moen har også satt norsk bestenotering på maraton tidligere i år med 2.10.07 i Hannover i starten av april. Trønderen satser på å forbedre denne tiden i helgen.

-Målet er å løpe under 2.08, sier Nordstad Moen noen dager før løpet og legger til at han også vil kjempe om seieren i løpet.

Klarer han dette vil han sette årsbeste i Europa, noe han har både på 10 kilometer gateløp og halvmaraton i 2017.

Sondre Nordstad Moen
Foto: Eirik Førde

Nordstad Moen, som har en haug med aldersrekorder i de yngre klassene og har vært et av tidenes norske langdistansetalenter, slet mye med skader og mistet noen sesonger for noen år siden. Han har trent seg imponerende opp igjen og er nå på et skyhøyt nivå. Med bytte av trener i fjor høst og enda flere opphold i høyden (drøye 200 døgn på et år) har han fått strålende resultater og det er lov å håpe på en meget god tid i Fukuoka.

-Jeg har fått gjort det jeg skulle av trening siden Valencia. Det har vært på grensen overskuddsmessig de siste ukene, så noen av øktene har gått litt senere enn planlagt, sier Sondre som har ladet opp i Kenya.

Får tøff motstand 

Når det er et stort maraton i Japan er det ikke bare tilskuerne som stiller opp, men også internasjonale toppløpere. Mannen med best pers er Yemane Tsegay med 2.04.48. Ellers stiller blant andre tidligere verdens- og olympisk mester Stephen Kiprotich, Lani Rutto, Bedan Karoki og Oslo Marathon-vinner Yuki Kawauchi opp.

-Løpsopplegget er enkelt. Jeg skal ligge bak haren i 30km, da skal farten være til en sluttid på 2.06-2.07. Derfra skal jeg prøve å holde hele veien inn og unngå å få for brå fartsøkninger for tidlig.

Det er bare å glede seg og ønske landets, og en av Europas, beste langdistanseløper(e) lykke til!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.