Sondre feirer nyttår med løp i Italia

Sondre Nordstad Moen har dratt til Italia for å feire nyttårsaften med å løpe gateløp i Bolzano. Den nybakte europarekordholderen på maraton møter flere sterke løpere i det kjente gateløpet.

BOClassic Silvesterlauf:
Sondre Nordstad Moen, SK Vidar, ligger ikke på sofaen og nyter julematen, han stiller i gateløp i Bolzano på nyttårsaften. Trønderen, som har hatt en helt ellevill sesong med blant annet europeisk rekord på maraton, får tøff kamp i det anerkjente løpet. Moen møter blant annet nykronet europamester i terrengløp Kaan Kigen Özbilen og årets verdensmester på 5000 meter Muktar Edris.

Sondre Nordstad Moen
Foto: Eirik Førde

-Målet er å henge med og prøve å få en så god plassering som mulig. Jeg vil også gjerne få gode svar på hvor godt restituert jeg er etter maraton, sa trønderen da han var på plass i Bolzano fredag kveld.

Distansen for herrene er 10km og det er en kupert løype med mange krappe svinger, slik at det nok skal litt til for at Nordstad Moen kan nærme seg sin norske bestenotering på 10km gateløp på 27.55, som han satte i Praha i september. Løyperekorden er forøvrig 28.02 fra 1991.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.