Innendørssesongen starter i helgen

Marcus Thomsen er påmeldt kule i Rudhallen, Sondre Nordstad Moen løper terrengløp i Italia og flere sterke stavhoppere skal i aksjon i Sverige. Forhåndsomtale av årets første friidrettshelg får du her.

Indoor Games 1:
I kule blir det en meget spennende start i IK Tjalves Marcus Thomsen. Han avsluttet sin juniorkarriere med å forbedre sin norske juniorrekord i kule (6kg) til 21.47 i romjulen. Det er da god grunn til å kunne ha visse forventninger til kjempen fra Voss. Hans pers med seniorkulen innendørs på 18.29 lever nok farlig og hans utendørspers med seniorkulen på 19.40 kan nevnes.

Marcus Thomsen
Foto: Eirik Førde

Arrangørklubbens egen Helene Rønningen og Lillehammer IFs Michael Rosenberg er begge påmeldt 60 meter. Førstnevnte har sterke 7.39 som pers på distansen fra 2016. Rønningen er også påmeldt 200 meter der hun har den norske innendørsrekorden på 23.57.

På den lengste distansen 1000 meter er det Sondre Juven, Nesbyen IL Friidrett, man kanskje har størst forventninger til. Unggutten hadde en sterk sesong i fjor der han blant annet perset til 3.45.26 på 1500 meter, mens han aldri har notert tid på 1000 meter hverken uten- eller innendørs.

Just Pole Vault:
Det arrangeres stavstevne i Sätrahallen og et par av de beste norske stavhopperne på herresiden stiller opp.

Eirik Dolve, Fana IL, har en pers innendørs på 5.55 fra fjorårssesongen, mens hans sterke utendørspers på 5.66 ble satt i 2016. Bergenseren har deltatt i en konkurranse i vinter og hoppet da 5.22, noe som er naturlig å sikte seg inn på å slå her.

Eirik Dolve
Foto: Eirik Førde

IL Gneists Pål Haugen Lillefosse har allerede konkurrert innendørs i vinter og satte norsk juniorrekord innendørs da han hoppet 5.32 i starten av desember og det skal være mulig å utfordre dette resultatet her.

Campaccio-International Cross Country:
Sondre Nordstad Moen ligger virkelig ikke og nyter sin europarekord på maraton som han satte for en måneds tid siden. SK Vidar-løperen stiller i sitt andre løp på en uke når han løper terrengløp i Italia lørdag. Han bruker løpet som en gjennomkjøring og satser på å få en litt bedre avslutning på løpet enn det han fikk i Bolzano på nyttårsaften.

Det er et sterkt startfelt trønderen møter og hans skal bryne seg mot løpere som Yeman Crippa og Paul Chelimo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.