Flere spennende utøvere til start i helgens UM

UM innendørs går av stabelen i Ulsteinvik denne helgen. Flere av våre mest lovende utøvere stiller til start i mesterskapet og det er lov å håpe på gode resultater.

Nettsiden til stevnet
Tidsskjema
Stream

Henrik Flåtnes
Foto: Eirik Førde

I G18/19 blir det spennende å se om Gneists Andreas Haara Bakketun kan forbedre innendørspersen på 200 meter på 21.91. Ellers er det interessant å se hvor fort Henrik Flåtnes fra Tønsberg kan løpe på 60 meter i denne klassen. På 60 meter hekk møtes flere utøvere vi nok får se i U20-EM i andre øvelser til sommeren, dette gjelder Tjalves mangekjemper Markus Rooth, nevnte Flåtnes og Vidars lovende stavhopper Simen Guttormsen. Flåtnes er også påmeldt spesialøvelsen lengde, der han har forbedret den norske juniorrekorden innendørs til 7.63 i år. Vi kan ikke forvente nok en rekord, men lengder over 7.50 bør absolutt være mulig.

En annen som har satt norsk juniorrekord innendørs i år er Markus Rooth, som gjorde dette i syvkamp forrige helg. Han er, i tillegg til 60 meter hekk, påmeldt på 60 meter, 200 meter, høyde, stav lengde og kule. Med andre ord blir det i utgangspunktet syv øvelser på Rooth også denne helgen. Guttormsen er påmeldt stav, der han har perset til 5.15 i vinter og han prøvde seg på 5.20 under NM i mangekamp forrige helg.

I samme klasse er Sems Moa Abounnachat Bollerød påmeldt 800 meter og 1500 meter.

I J18/19 stiller Vidars Frida Røe Tærum blant annet på 400 meter. Hun har hatt en fin innendørssesong der hun har forbedret sin pers til 55.74 og da løpt under kravet til U20-EM. Ranheims Kristina Stensvoll Reppe har også klart krav til det mesterskapet, men da i lengde. Reppe velger å stille på 60 meter, tresteg og kule denne helgen.

I stav er det gledelig å se at Hedda Marie Kjølberg er påmeldt. Utøveren fra Ski gjør sin første konkurranse i øvelsen for året.

Andrea Rooth fra Lambertseter gikk en strålende femkamp forrige helg og er påmeldt 60 meter, 200 meter, 400 meter, 60 meter hekk, høyde og lengde i J17  denne helgen. På 200 meter blir det nok en duell med Lakeri Ertzgaard fra Tjalve om gullet, mens Rooth må ta på seg favorittstempelet på 60 meter, 60 meter hekk og 400 meter. På 1500 meter kappgang blir det spennende å følge Laksevågs Siri Gamst Glittenberg, som deltok i fjorårets U18-EM i kappgang.

I 16-årsklassen stiller lovende Fabian August Furnes Warpe fra Laksevåg opp i stav. Han har hoppet fint i år og klart kravet til EYOF med god margin.

Sander Aae Skotheim fra Koll gjorde unna en sterk syvkamp under UM i mangekamp forrige helg og han er påmeldt syv øvelser denne helgen i 60 meter, 200 meter, 60 meter hekk, høyde, lengde, tresteg og kule. På sprintdistansene er Dimnas hjemmehåp Jonas Andre Ose favoritten i denne klassen ettersom han har best årsbeste i 17-årsklassen både på 60 meter og 200 meter.

I J15 stiller et par meget lovende utøvere opp i hoppøvelser. Hedvig Kallåk fra Tyrving har hoppet 1.71 i høyde denne sesongen, mens Kassandra Schønberg fra Eidanger har 3.40 i stav. Også i klassen over er det flere spennende utøvere som stiller opp. Ranheim har en lovende duo i Mia Guldteig Lien og Agnes Elisabeth Morud. Deres spesialøvelser er henholdsvis lengde og stav. Lien velger å delta bare i løpsøvelser og kule denne helgen, og på 200 meter blir det nok en spennende duell mellom trønderen og Tyrvings Miranda Lauvstad. Morud stiller i stav, der hun har perset til 3.60 i vinter og fikk sin landslagsdebut under Nordenkampen.

Det arrangeres også mesterskap for U23-klassene. I herrenes eldste klasse stiller blant annet Fredrik Øvereng fra Overhalla på 400 meter.

One thought on “Flere spennende utøvere til start i helgens UM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.