Norsk rekord av Lene Retzius under lag-EM

Siste dag av European Team Championships fikk en forrykende start for Norge da Lene Retzius herjet i Sandneshallen og forbedret den norske rekorden i stav. Før siste dag for alvor drar i gang i Sandnes ligger Norge som nummer to med 149 poeng, 20 poeng bak Portugal. Bare det beste laget rykker opp til Super League, og det skal nok bli tøft for Norge med opprykk med tanke på at lørdagen i utgangspunktet var litt bedre enn søndag.

Forhåndsomtale 
Nettsiden til stevnet 
Norges sin tropp 
Tidsskjema og resultater 
Stream 

Stav for kvinner skulle egentlig blitt arrangert lørdag, men grunnet regnvær ble øvelsen flyttet til kl. 10:00 søndag og også flyttet inn i Sandneshallen, det samme ble herrenes stavkonkurranse.

Lene Retzius
Foto: Eirik Førde

Lene Retzius hoppet for Norge og gjorde unna sin første innendørskonkurranse for året ettersom hun ikke hadde noen sesong i vinter. Det var stor spredning i nivå og konkurransen åpnet på 2.61, mens Retzius gikk inn på 4.01, og da var allerede fire konkurrenter ute av konkurransen. BUL-hopperen kom seg over sin åpningshøyde i første forsøk og valgte deretter å stå over neste høyde 4.11. Da listen ble flyttet opp på 4.21 var seks utøvere fortsatt igjen i konkurransen og Retzius spratt greit over i første forsøk.

Listen ble så flyttet opp til 4.26, men der stod den norske rekordholderen over. På 4.31 skulle tre av de fem gjenværende i konkurransen i aksjon, en av disse var Retzius. Hun viste meget fin form og kom seg også over denne høyden i første forsøk, noe også de to øvrige som hoppet klarte. Retzius valgte å stå over 4.36, og da listen ble flyttet opp på 4.41 var det fire utøvere igjen i konkurransen ettersom belgiske Fanny Smets trakk seg etter å ha kommet over 4.36.

Retzius kom seg over 4.41 i første forsøk og dermed tangerte hun den norske innendørsrekorden til Cathrine Larsåsen fra 2012 og sørget for at hun hadde hoppet sin nest beste konkurranse noensinne. Retzius stod over 4.46 og hoppet deretter på 4.51, som er centimeteren over det hun hoppet da hun satte norsk rekord utendørs under Clean Air Games i fjor. Retzius viste helt fantastisk form søndag formiddag og spratt også over den høyden i første forsøk. Dermed var norsk rekord et faktum for kvinnen som hadde en årsbeste på 4.36 før ETCH, hun viste med andre ord en strålende evne til å prestere når det gjelder.

– Jeg er utrolig fornøyd med å heve rekorden med en centimeter. Det er fortsatt detaljer jeg kan forbedre, men det kan jeg ikke tenke så mye på i dag, sa Retzius til NRK etter å ha prestert den beste plasseringen av en kvinnelig stavhopper fra Norge i Europacupen siden Christine Kurth sin andreplass i Riga i 2001.

Killiana Heymans fra Nederland og favoritten Iryna Zhuk fra Hviterussland var de to øvrige som var igjen i konkurransen, men ettersom de stod over 4.51 var Retzius i tet. På 4.56, som er identisk med årets VM-krav, kom bare Zhuk seg over og dermed endte Retzius på en fin andreplass, mens den hviterussiske rekordholderen vant. Kvinnen som bor i Sveits sikret seg flere plusspoeng og åpnet dagen på en strålende måte for Norge.

Retzius ligger forøvrig som nummer 26 på rensket liste over utøvere til VM i Doha. Ettersom 32 utøvere skal være med ligger hun da an til å få invitasjon til mesterskapet. USA har forøvrig hele 15 kvinner som har hoppet over kvalifiseringsgrensen på 4.56.

One thought on “Norsk rekord av Lene Retzius under lag-EM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.