Kjempetid av Sondre Nordstad Moen i verdensrekordløp

Sondre Nordstad Moen løp et av de beste halvmaratonløpene av en europeer noensinne i København søndag formiddag, der det ble satt en råsterk verdensrekord av Geoffrey Kamworor.

Copenhagen Half Marathon: 
Sondre Nordstad Moen løp på sterke 1:00.20 på halvmaraton i vinden i København søndag formiddag. Vidar-løperen åpnet meget offensivt, men fikk det litt tøft på slutten. Han var uansett ikke langt bak sin norske rekord på 59.48 og viste at formen er meget bra før maraton senere i høst. Tiden til den tidligere europarekordholderen på maraton er tredje best av en europeer i år og opp gjennom historien har bare seks europeere løpt raskere på distansen i en godkjent løype.

Nordstad Moen ble nummer ni i løpet og var den eneste som kunne bryte den totale afrikanske dominansen. Utenom Moen må man helt ned til 21.plass for å finne en løper som ikke var fra Kenya, Etiopia eller Uganda, det var svenske David Nilsson.

Sondre Nordstad Moen
Foto: Eirik Førde

Narve Gilje Nordås fra Sandnes gjorde også et fint løp da han ble nummer 26 på 1:04.57 og senket sin gamle pers på 1:08.14 fra nettopp København. Tiden er nok under det som blir EM-kravet på distansen neste år og gjør at Gilje Nordås kan være aktuell både på 10 000 meter og halvmaraton til mesterskapet i Paris.

Tre ganger verdensmester på halvmaraton Geoffrey Kamworor, som også har VM-sølv på 10 000 meter, løp et helt ellevilt løp og vant på 58.01, han smadret dermed den gamle verdensrekorden med 17 sekunder.

Det var lagt opp til høy fart med en haug av deltakerne i feltet med pers under timen. Harene skulle løp 2:46-fart per kilometer, altså 13:50 per 5 kilometer, som gir en sluttid på 58:22. Moen la seg fint tilrette i fremre del av tetgruppen fra start av der 3 kilometer ble passert rett i underkant av 8:20. Trønderen lå med teten også ved passering 5 kilometer på 13:52, men lå nå på halen av gruppen.

Like før 7 kilometer var passert hadde Moen måtte gi en luke til teten, han passerte 10 kilometer på 28:03, 31 sekunder bak ledergruppen, der Kamworor fikk seg en luke like før halvveis og harene hadde da måtte gi seg. Kenyaneren holdt oppe farten fantastisk og passerte 15 kilometer på 41:03, godt innenfor verdensrekordfart. Nordstad Moen holdt tempoet ok og hadde avansert et par plasser da han passerte 15 kilometer på 42:23, mens han passerte 20 kilometer på 57:05. Det ble litt tungt siste halvdel for Nordstad Moen etter en råsterk start, men han kom inn til en meget fin tid.

Resultater 

One thought on “Kjempetid av Sondre Nordstad Moen i verdensrekordløp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.