Historisk lengdemedalje for Henrik Flåtnes

På andre dag av U23-EM i Tallinn sikret Henrik Flåtnes første medalje til Norge under mesterskapet da han hoppet 7.95 i lengde. Et par utøvere gikk videre i sine øvelser og Ida Eikeng var bare tusendeler fra en finaleplass på korthekken.

Nettsiden til mesterskapet
Tidsskjema
Streaming
Startlister og resultater

Henrik Flåtnes fra Tønsberg leverte varene i lengde og sikret sølvmedalje med 7.95. Han fikk da Norges første lengdemedalje i et europamesterskap i aldersbestemte klasser (U23, U20 og U18) noensinne.

Flåtnes gikk inn i mesterskapet med best årsbeste og hadde sånn sett presset på seg. Han åpnet med 7.57 (-0.3) og hoppet deretter 7.54 (-2.6), 7.25 (-0.7) og ugyldig. Han lå da på en fjerdeplass etter fire omganger. Han økte til 7.69 (0.1) i femte omgang, men lå fortsatt på en fjerdeplass før siste omgang. Flåtnes viste at han har et knallsterkt konkurransehode og fløy 7.95 (-0.4) i den siste omgangen. Med det tangerte han den norske U23-rekorden han satte nylig og sikret med det sølvet. En meget sterk prestasjon og fortjent medalje for karen som har syvendeplass fra U20-EM og ellevteplass fra U18-EM i lengde, og syvendeplass fra U18-EM i tresteg.

Henrik Flåtnes. Foto: Eirik Førde.

Den sveitsiske mangekjemperen Simon Ehammer vant med årsbeste 8.10 (0.3) og han hadde også et hopp på 8.03.

To videre under formiddagsøkten

Tre norske løpere løp 100 meter hekk og det var fem heat der de fire beste i hvert tid, pluss de med de fire beste tidene gikk til semifinale. Ranheims Kristina Stensvoll Reppe var først i aksjon og løp på 13.93 (-0.3), tidelet bak pers og syv hundredeler bak årsbeste. Hun ble nummer seks i heatet og totalt nummer 27. Vidars Ingrid Pernille Rismark løp på 13.83 og forbedret persen med fire hundredeler. Hun ble nummer seks i heatet og 25 totalt, hun var bare fem hundredeler bak semifinaleplass. Urædds Ida Eikeng hadde som ventet få problemer med å avansere da hun ble nummer tre i det siste heatet med 13.52 (-0.4).

Eikeng løp i første semifinale og ble nummer tre med 13.53 (-2.2). Hun ble totalt nummer ti og var bare fire tusendeler bak britiske Anastasia Davies, som løp i vind -0.8, og sikret den siste finaleplassen. Litt uheldig for Eikeng, men topp ti i U23-EM er meget solid av utøveren som også er en meget solid mangekjemper.

Ingvild Meinseth fra Tyrving og Kaitesi Ertzgaard fra Tjalve løp begge forsøk på 200 meter, der de fire beste i hvert heat, pluss de utøverne med de fire beste tidene gikk til semifinale. Meinseth ble nummer syv i heat 2 på 24.32 (-0.4) og sikret seg da semifinaleplass, mens Ertzgaard ble nummer 31 totalt etter å ha løpt på 24.69 (-0.4). Meinseth var siste kvinne som sikret semifinaleplass og var to tusendeler foran tsjekkiske Natalie Kozuskanicova. Sørlendingen kom til semifinale også på 100 meter i går og må absolutt få godkjent for innsatsen i Tallinn.

Norodds Elise Hoel Ulseth ble nummer 13 i syvkamp med 5405 poeng i EM-debuten, som er 179 poeng bak pers og hennes fjerde beste poengsum noensinne. Ulseth åpnet dag to av syvkampen med 5.80 (-0.4) i lengde, dessverre ble det ugyldig i de to neste omgangene og hoppet var 25 centimeter bak persen hun satte i starten av april. Hun endte med 41.21 i spyd, som hun kastet i første omgang, og avsluttet med pers 2:25.50 på 800 meter.

På 1500 meter for kvinner var det to heat der de fire beste fra hvert heat og de fire beste tidene gikk til finale. Tyrvings Christine Næss løp i første heat og hun løp i mål som åttende kvinne med 4:21.03 og perset med over to sekunder. Tjalves Selma Løchen Engdahl løp i det andre heatet og hang med i tetgruppen til en drøy runde gjenstod. Hun løp inn til en syvendeplass i heatet på 4:22.01, og også hun perset. De norske utøverne plasserte seg som nummer 14 og 15 og siste finaleplass på tid gikk på 4:19.55.

Myron Weinberg fra Kristiansand forbedret persen med nærmere tre meter i spyd for et par uker siden til 72.78 og måtte opp på 71.60 for å sikre seg finaleplass. Han åpnet med 62.99, før han økte til 68.57 og så ble det ugyldig. Han endte på en 18.plass.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.