Andreas Haara Bakketun med fin pers

Endelig klarte Andreas Haara Bakketun fra Gular å forbedre persen på 400 meter hekk på 50.97 fra 2019 da han løp på 50.60 under Folksam Grand Prix i Sollentuna på fredag. Han ble nummer tre i løpet og avanserte til en tredjeplass i Norge gjennom alle tider.

For elleve år siden ville tiden faktisk vært norsk rekord, Øyvind Strømmen Kjerpeset satte sin første norgesrekord 22.06.13 med 49.98. Det er meget gledelig at 23-åringen Haara Bakketun har fått sving på langhekken igjen og en tid på 49-tallet er mulig i løpet av sesongen.

Bare to hundredeler skilte Orions Selma Løchen Engdahl og Tjalves Malin Edland på 1500 meter, førstnevnte ble nummer fem med 4:15.27. Resultater.

Talenter imponerte i Bærum

Embla Matilde Njerve fortsetter å imponerte i stav og hoppet høyt under Tyrvinglekene. Utøveren fra Bergens Turnforening kom seg over 4.10 i J17 på lørdag og forbedret persen og den norske bestenoteringen i årsklassen med fem centimeter.

Det var voldsom medvind i forsøket på 100 meter for menn, Sondre Witzøe fra Sandvin løp raskest med 10.47 (5.0) og var fire hundredeler foran Florøs Øyvind Strømmen Kjerpeset. I kvinnenes forsøk var Vilde Humstad Aasmo fra Sandnes raskest med 11.81 (1.9), hennes klubbvenninne Selma Ims løp på 11.86 og var åtte hundredeler bak kravet til U20-VM. Aasmo vant finalen med 11.84 (2.7), Ims ble disket. Øyvind Strømmen Kjerpeset nærmer seg NM-formen og vant finalen med 10.56 (1.8), Witzøe forbedret persen til 10.60. Kristiansands Daniel Thrana kastet 75.08 da han vant spyd.

Granes Anthony Ommundsen Johnsen løp 110 meter hekk på 14.07 (0.1) i G17 og er nummer seks i 17-årsklassen gjennom alle tider i Norge. Mannen som er nummer syv ble nummer to i dette løpet, Tyrvings Markus Le Fjeld løp på 14.29, han perset til 14.08 forrige helg.

I klassen over ble det to Vidar-løpere først, Jonathan Hertwig-Ødegaard løp på 14.05 (0.9) og var da 26 hundredeler foran Emiliano Storm Røgeberg-Ortiz, som satte personlig rekord. Herman Ellingsen var tre hundredeler bak pers da han vant 110 meter hekk i menn senior med 14.18 (0.9).

Kaisa Sol Fagerland perset til fine 24.56 (-0.2) på 200 meter og hun er da nummer seks i 16-årsklassen i Norge gjennom alle tider. Skjalg-utøveren deltok i ett stevne i 2021, ellers er årets sesong hennes første på friidrettsbanen og hun har hatt flere sterke resultater. Kongsbergs Selma Maria Weslien perset til 3.45 i stav i J15. Lars Johansson Hauge fra Vidar vant 800 meter i menn senior med 1:53.17 og klarte da kravet til U18-EM.

Christopher Ekene Nordlie fra BUL og Benjamin Altmann Opuama fra Ski løp på 10.65 (2.9) og 10.74 i forsøket på 100 meter i G17. Det var også i finalen litt for mye medvind (2.3) til å få gyldige tider, Ekene Nordlie løp på 10.69 og Altmann Opuama på 10.74, begge var under sine personlige rekorder. Franz Philip Pap Holmen fra Tyrving vant klassen over med 10.83 (3.6). Sørilds Elias Solheim Sollid var like bak både persen på 49.82 og kravet til U18-EM på 49.60 på 400 meter da han vant G17 med 49.85.

Lilje Lopes Patey fra BUL perset til 24.83 (1.3) da hun vant 200 meter i J17. Hun vant også den halve distansen på 12.02 (3.8). Jonathan Hertwig-Ødegaard fra Vidar perset til 21.83 (1.7) da han vant 200 meter i G18/19. Det var voldsom medvind da G17 løp og 16-åringen Benjamin Altmann Opuama løp på 21.53 (4.6). Skjalgs Oda Asdal Hansen perset til 13.90 (-0.2) på 100 meter hekk i J17, inn topp 20 i 17-årsklassen i Norge gjennom alle tider. Live Haugstad Hilton fra Gneist hoppet 6.10 (2.1) da hun vant lengde.

Live Haugstad Hilton. Foto: Bildbyrån.

Ull/Kisas Venus Abraham Teffera perset med 14 hundredeler da hun løp 3000 meter på 9:29.33 og vant J16. Hamars Maria Andersen-Hemstad løp 300 meter hekk på fine 45.65 i J15. I G15 perset vinneren i lengde Olai Stav Graasvoll fra Kristiansand til 6.17 (1.4). Det var meget gledelig å se BULs Håkon Stavik tilbake i konkurranse med 8:12.30 på 3000 meter, Svorkmos Vegard Warnes perset til 8:03.84 da han vant. Stavik, som ble nummer åtte i U20-klassen i EM i terrengløp i 2019, løp sitt første baneløp på nærmere fem år. Resultater.

Flere i aksjon

Det var vindfulle forhold under KBC Nacht i Heusden på lørdag. BULs Kasper Sagen kom seg raskt over skuffelsen fra EM da han kastet 80.66 i spyd og perset med 65 centimeter. Han avanserte til en niendeplass i Norge gjennom alle tider og vant øvelsen. Tjalves Ferdinand Kvan Edman gjorde nok et fint løp på 5000 meter da han ble nummer ni med 13:23.71, bare fem hundredeler bak persen fra Bislett Games.

Fanas Kitty Friele Faye ble nummer to i stav med 4.23. Amalie Sæten fra Ull/Kisa og Malin Hoelsveen fra Raufoss plasserte seg som nummer syv og åtte på resultatlisten på 1500 meter med 4:12.89 og 4:14.09. Resultater.

Nordisk mesterskap i mangekamp ble arrangert i Reykjavik denne helgen. Fredrikstads Jamila Isman ble nordisk mester i syvkamp i U20-klassen. Hun samlet 5360 poeng og klarte da kravet til U20-VM med ti poeng. Hun forbedret persen fra fjorårets U20-EM med 68 poeng og årsbeste med 189 poeng. Norodds Elise Hoel Ulseth tok bronse i kvinneklassen med 5471 poeng.

Simen Johan Teigstad fra Sandvin tok bronse i U20-klassen med pers 7047 poeng, 103 poeng bak kravet til U20-VM. Askers Susanne Tveit Amundsen ble nummer fem i U18-klassen i syvkamp med 4856 poeng. Resultater.

Even Elias Grannes Pedersen fra Overhalla klarte kravet til U20-VM på 110 meter hekk da han løp på 13.95 under et karusellstevne på hjemmebane på lørdag.