Hekkedronninger i aksjon i helgen

Flere utøvere jakter rankingpoeng til OL og det fører dem til ulike stevner på kontinentet. Våre to fremste løpere på henholdsvis 100 meter hekk og 400 meter hekk på kvinnesiden er blant utøverne som skal i aksjon.

Kloster løper langhekk

Line Kloster kom seg endelig til en internasjonal mesterskapsfinale i Roma og hun løp inn til en solid sjetteplass på 400 meter hekk. Hun skal i aksjon i spesialøvelsen igjen på fredag under Meeting Madrid. Vidar-løperen har en årsbeste på 54.56 og det blir spennende å se om hun kan nærme seg sin norgesrekord på 53.91 ytterligere, da kan hun fort ta seieren i Spania.

Beatrice Nedberge Llano var skuffet over sin opptreden under EM i Roma og nå får Laksevåg-utøveren muligheten til å få «revansje» når hun skal konkurrere i Madrid. Det er gode muligheter for nye kast over 70 meter i slegge.

Lovise Skarbøvik Andresen fra Dimna imponerte stort i Roma da hun to ganger løp under 13 sekunder på 100 meter hekk. Hun skal i aksjon i øvelsen under Atleticageneve i Sveits på lørdag og nå bør fokuset først og fremst være å stabilisere seg på 12-tallet. BULs Kasper Sagen er også meldt på stevnet og han jakter nok nye spydkast over 80 meter.

Solid juniortropp til Tyskland

Det tradisjonsrike juniorstevnet i Mannheim arrangeres denne helgen. Line Safaa Al-Saiddi fra Skjalg slo gjennom i fjor og gjør nå sesongens første løp på 400 meter. Selma Ims fra Sandnes gjør en spennende start på 100 meter hekk. På korthekken for menn har Norge en sterk duo i Jonathan Hertwig-Ødegaard fra Vidar og Even Elias Grannes Pedersen fra Overhalla, som begge kan løpe på 13-tallet.

Line Safaa Al-Saiddi. Foto: Bildbyrån.

Kitty Friele Faye er konkurransevillig og etter å ha endt uten resultat i Hellas i midtuken skal hun konkurrere under Kuortane Games i Finland i helgen. Hennes pers i stav på 4.45 kan utfordres. Kristine Eikrem Engeset fra Norna-Salhus brøt 5000 meter under Boysen Memorial, nå er hun meldt på 3000 meter i Finland. Veteranen, som fikk sin EM-debut i Roma, har en ti år gammel pers på 3000 meter med 9:06.98.

Bottnarydskastet arrangeres i Sverige denne helgen og Tjalves Elisabeth Thon Rosvold er meldt på i diskos.

Flere stevner på hjemmebane

Det arrangeres norgesmesterskap på maraton i Knarvik på lørdag. Oversikt over de påmeldte til mesterskapet finner du her.

Tradisjonsrike Veidekkelekene arrangeres på Lillehammer denne helgen. Det er som vanlig fyldige felt og mange utøvere som håper på personlige rekorder på sprintdistansene. På 400 meter blir det spennende å se Malin Hoelsveen fra Raufoss.

Hardanger Friidrettsfestival arrangeres i vidunderlige Strandebarm denne helgen. EM-deltaker på 10 000 meter Bjørnar Sandnes Lillefosse fra Gular er meldt på 3000 meter på hjemmebane, sub 8 kan være mulig. Hans klubbkompis John Petter Stevik løp fint på 800 meter under Boysen Memorial på tirsdag og jakter nok en god tid. Kaja Kleppe Salemonsen fra Haugesund, Viljar Helgestad Gjerde fra Norna-Salhus og Sondre Vie Ytrearne fra Fana kan nevnes i tresteg.

Fin tid av Fjeld Halvorsen

Andreas Fjeld Halvorsen fra Ull/Kisa løp en sterk 3000 meter under Meeting Citta di Nembro i Italia på onsdag. Han ble nummer seks med 7:51.43 og var da vel fire sekunder bak persen han satte i Tyskland i fjor høst. Fjeld Halvorsen er åttende beste U20-løper i verden i år og beste europeer. Resultater.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.