Flere fine resultater i helgen

Det har vært litt blandet drops for de norske utøverne som har vært i aksjon hittil denne helgen, men flere EM-utøvere har prestert solid og på lørdag ble det ble satt et par aldersrekorder på sprintdistanser av et par unge karer.

To tredjeplasser i Madrid

Line Kloster fra Vidar ble nummer tre på 400 meter hekk under Meeting Madrid fredag kveld. Hun løp på 55.38 og var snaue sekundet bak årsbeste hun satte under europamesterskapet i Roma. Laksevågs Beatrice Nedberge Llano tok også en tredjeplass, da i slegge. Hun kastet 69.91 og hadde totalt fire kast over 69 meter. Hun slo blant andre den ferske europamesteren Sara Fantini.

Prestasjonen til Naomi van den Broeck bør også nevnes. Hun representerer Belgia, men løper for Bergensklubben Viking og har hatt mange år av oppveksten i verdens vakreste by. Hun vant 400 meter på fin personlig rekord 50.80. Resultater.

Bra av Eikrem Engeset

Kristine Eikrem Engeset fra Norna-Salhus forbedret sin ti år gamle pers på 3000 meter med nærmere tolv sekunder da hun løp på 8:55.01 under Kuortane Games i Finland. Hun endte på en andreplass og er nummer syv i Norge gjennom alle tider. Fanas Kitty Friele Faye får det ikke til å stemme denne uken og rev i alle tre forsøkene på sin åpningshøyde 4.20 i stav og endte uten resultat. Resultater.

Kristine Eikrem Engeset. Foto: Bildbyrån.

Dimnas Lovise Skarbøvik Andresen var et stykke bak sin personlige rekord på 100 meter hekk under Atleticageneve i Sveits lørdag ettermiddag. Hun løp på 13.56 (1.0) og var 46 hundredeler for sent ute til å få seg et finaleløp. BULs Kasper Sagen fikk det ikke til å stemme og endte på sjetteplass i spyd med 70.89. Han ga seg etter fire omganger, så får vi virkelig ikke håpe han har pådratt seg en skade. Resultater.

Strålende hekkeløp i Tyskland

Even Elias Grannes Pedersen fra Overhalla perset til pene 13.77 (1.3) på 110 meter hekk under juniorstevnet i Mannheim på lørdag og han tangerte da aldersrekorden til Vladimir Vukicevic. Han er nummer 13 i U20-klassen i Europa i år og fjerde beste 2006-modell i Europa denne sesongen. Han kvalifiserte seg til B-finalen og gjorde nok et bra løp der med 13.82 (1.5). Vidars Jonathan Hertwig-Ødegaard løp på 14.00 (1.4) og var åtte hundredeler for sent ute til finale.

Tyrvings Camilla Dahl Kristiansen løp 400 meter på 55.26 og ble totalt nummer seks. Hun satte da en klar utendørspers, innendørs løp hun på 54.44 i vinter. Skjalgs Line Safaa Al-Saiddi, som tok store steg i fjor, perset til 53.22 og tok bronse under EYOF, løp sitt første løp på 400 meter i år og løp inn til 55.27, syv hundredeler bak kravet til U20-VM. Brage Viljar Arumairasa fra Sømna ble nummer tre i diskos med 52.96.

Selma Ims løp 100 meter hekk på 13.73 (1.1) i forsøket. Sandnes-løperen ble nummer to i B-finalen med 13.70 (1.4), hennes årsbeste og pers er 13.57. Sunniva Indahl fra Ski røk ut i forsøket med 14.16 (1.5), fem hundredeler bak pers. Jacob Sederholm Hoff fra Stjørdal støtte 16.79 da han ble nummer seks i kule. Sindre Strønstad-Løseth fra Gneist var litt bak årsbeste da han løp 400 meter på 48.75, Sjur Grung Thallaug fra Moelven var like bak sin bestetid da han løp på 49.41. Resultater.

Årsbeste av Bentdal Ingvaldsen

Håvard Bentdal Ingvaldsen viste formstigning på 200 meter da han vant øvelsen under Veidekkelekene på fredag med 21.07 (0.6), årsbesteforbedring med tolv hundredeler. Gulars Andreas Haara Bakketun ble nummer to med 21.32, mens BULs Christopher Ekene Nordlie kan nevnes etter å ha løpt på 21.72.

Håvard Bentdal Ingvaldsen. Foto: Bildbyrån.

BULs Lilje Lopes Patey vant 200 meter på 24.29 (0.9) og perset med over halvsekundet. Hun er nummer åtte i J17 i Norge gjennom alle tider og klarte kravet til U18-EM. Borghild Oline Holstad fra Hareid løp også bra på fredag med pers 24.37. Hun vant 400 meter på lørdag med 55.85.

Luca Thompson fra Viking vant 400 meter da han løp på 48.39, Sondre Søgård Lehmann fra Lørenskog perset til 49.13 og er med det inne topp 10 i 17-årsklassen i Norge gjennom alle tider.

Elisabeth Thon Rosvold fra Tjalve kastet 52.94 da hun vant diskos, to meter bak årsbeste. Hun tok også seieren i kule med 13.85. Skjalgs Oda Asdal Hansen vant 100 meter hekk på 14.29 (0.8). Hun perset med vel halvsekundet og er topp 20 i J17 i Norge gjennom alle tider. På 110 meter hekk i G18/19 løp Gneists Oscar Ellingsen på 14.02 (-0.1) og perset med hele 90 hundredeler. Han var bare to hundredeler bak kravet til U20-VM, der Norge allerede har to utøvere kvalifisert. Casey Ferdinand Felde fra Lørenskog løp på sterke 50.47 på 400 meter i G15 og satte med det aldersrekord i 15-årsklassen i Norge. Resultater.

Lina Rivedal fra Varegg og Frode Stenberg fra Lørenskog ble norgesmestre i maraton i Knarvik på lørdag med 2:44:26 og 2:25:53. Resultater.