Världsungdomsspelen dag 1

Det var i stav de beste norske prestasjonene kom under første dag av Världsungdomsspelen. Som nevnt satte Eirik Dolve ny norsk juniorrekord for menn. Dolve hoppet forøvrig en konkurranse også senere på dagen, da fikk han bare 5.05 som beste hopp. Her vant Per Magne Florvaag på 5.16. Lene Retzius ble beste norske i stavkonkurransen for damene med 4.06, noe som er ny pers og 4cm bak Katrine Haarklaus juniorrekord. Haarklau skuffet litt idag og kom seg bare over 3.95. Svenskene har virkelig langt opp til gode, norske prestasjoner i helgen ved at det også søndag blir arrangert en stavkonkurranse for begge kjønn.

På 400m hekk var det den antatt nest beste nordmannen som gjorde det best. Marius Bakken Støle ble nr. 3 totalt på 52.02, noe som er ny sesongbeste for han. Med dette slo han Øyvind Strømmen Kjerpeset som ikke har fått det helt til på langhekken iår. Tiden til Kjerpen ble 52.40.

Ellers fine 800m av 17-åringen Markus Einan på 1.53.86 og 16-åringen Mathilde Myhrvold på 2.10.69. Sigrid Borge vant forøvrig spyd for kvinner og kom nok en gang over junior-VM-kravet med 49.32. Anna Serine Røssland satt vel ny aldersrekord på 1500m hinder med tiden 4.57.97 i J17, her vant hun forøvrig med snaue 14 sek.

God løping av Ingeborg Løvnes med 9.29.37 på 3000m, hun løp i ganske ensom majestet og var drøyt 25 sek foran andreplassen. Tiden er såvidt vi kan se ny pers på Løvnes. Fin løping på langdistanse av 18-åringen Lars Føyen med 14.41.67 og 1.plass på 5000m. Jevngamle Sigurd Ruud Skjeseth fulgte opp på 3.plass bare drøye halvannet sekund bak. Begge guttene er juniorer også neste år, og ifjor var kravet på distansen til junior-EM 14.40.00, dette bør de klare med glans neste år.

Spyd for menn stod på tidsskjemaet, men resultatene er ikke kommet enda. Hvorfor vet vi ikke, men kanskje har øvelsen blitt flyttet til en annen dag.

Fullstendig resultatliste.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.