Verdensenere deltar under Impossible Games på Bislett

I ettermiddag fikk vi en meget gledelig melding om at Bislett Games vil gå av stabelen 11. juni, men i en annerledes og redusert utgave. Stevnet vil være uten publikum, men sendes på NRK. Mange av våre aller ypperste utøvere stiller til start, i tillegg stiller verdensmesteren i diskos Daniel Ståhl og verdensrekordholder i stav Mondo Duplantis.

Karsten Warholm
Foto: Eirik Førde

Karsten Warholm skal i aksjon på 300 meter hekk. Han har selv den raskeste tiden notert på distansen noensinne, med 34.26 innendørs i Finland i 2018. Verdensbestenoteringen utendørs er på 34.48. I diskos stiller Daniel Ståhl, fjorårets verdensmester og nærmest en garantist for kast over 70 meter. Han møter blant annet Sturlas Ola Stunes Isene, som har vist strålende form på sin treningsbane der han har hatt kast over 67 meter.

I stav stiller Mondo Duplantis og Sondre Guttormsen. Førstnevnte satte to verdensrekorder innendørs i vinter og hopp over 6 meter bør absolutt kunne forventes. Det blir spennende å se Guttormsen tilbake etter skadetrøbbel. Franske Renaud Lavillenie skal visstnok hoppe parallelt med disse to hjemme i sin egen hage, der han har stavanlegg.

Karoline Bjerkeli Grøvdal skal utføre sin opprinnelige plan med å jakte den norske rekorden til Grete Waitz på 3000 meter. Hun hadde nok håpet på harer og et sterkt felt, men nå skal en “lys”-hare hjelpe henne underveis, noe som blant annet har blitt brukt under europacupen på 10 000 meter. Det kan bli flere norske rekorder når Isabelle Pedersen og Amalie Iuel møtes på 200 meter hekk, der lyder rekorden nå på 26.74.

Ellers skal verdensmester i paraklassen Salum Kashafali i aksjon på 100 meter og Hedda Hynne og Lovisa Lindh møtes på 600 meter i delte baner. Det jobbe også med at Team Ingebrigtsen skal delta, men det er foreløpig ikke avklart på hvilke distanser.

Det er bare å glede seg og Bislett Games og Oslo kommune skal ha skryt for å ha snudd seg rundt og klart å legge til rette for et stevne med topp nivå på utøverne og ivaretakelse av smittevernreglene.

Mer om stevnet leser du her.

One Reply to “”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.