Jakob Ingebrigtsen enkelt til finale

Jakob Ingebrigtsen lekte seg til finale på 1500 meter under VM innendørs i Beograd på lørdag. Sandnes-karen ble nummer to i det første heatet på 3:38.42 og hadde full kontroll på avansement til morgendagens finale. Han er første herre fra Norge i en finale i verdensmesterskapet innendørs siden 1997.

Jakob Ingebrigtsen. Foto: Bildbyrån.

Ingebrigtsen la seg bakerst i feltet fra start av og det gikk nærmest i terskelfart for fenomenet fra Lura. Han begynte å avansere da 350 meter var løpt og var oppe på femteplass etter 600 meter. Han passerte 800 meter på 1:59.66 og var da nummer to i feltet. Verdensrekordholderen innendørs tok teten da 500 meter gjenstod, ledet da klokken viste 3:10.49 og en runde gjenstod. Han slapp etiopiske Teddese Lemi forbi seg på oppløpet, men hadde full kontroll på den andre automatiske finaleplassen uten å knapt være andpusten.

Hynne stivnet fra finaleplass

Hedda Hynne ble flyttet fra forsøksheat 1 til heat 2 på 800 meter da en utøver trakk seg. Etter oppvarmingen ble det klart at heller ikke favoritt Keely Hodgkinson stilte til start grunnet en liten skade og da var det absolutt muligheter for at Tjalve-løperen skulle være topp 2 og avansere til finalen.

Hedda Hynne. Foto: Bildbyrån.

Hynne tok teten opp mot passering 200 meter og ledet halvveis med tiden 1:02.19. Amerikanske Ajee Wilson, som vant heatet, tok teten før sisterunden og Hynne lå på en andreplass da 50 meter gjenstod, dessverre stivnet den norske rekordholderen slik at hun ble forbiløpt av to løpere og kom inn på 2:04.17. Hun var da 32 hundredeler bak spanske Lorena Martin som tok andreplassen i heatet. Totalt endte Hynne på en 16.plass og siste finaleplass på tid gikk på 2:01.99. Resultater.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.