Jakob Ingebrigtsen løp inn til VM-sølv

Jakob Ingebrigtsen løp inn til sølv på 1500 meter under verdensmesterskapet innendørs i Beograd søndag kveld. Sandnes-karen dro så å si hele løpet og løp inn til 3:33.02, 25 hundredeler bak Samuel Tefera, etiopieren forsvarte dermed tittelen fra Birmingham i 2018. Jakob tok sin første VM-medalje på seniornivå noensinne og er den fjerde nordmannen med VM-medalje innendørs. 

Samuel Tefera slår Jakob Ingebrigtsen. Foto: Bildbyrån.

– Jeg er selvfølgelig skuffet, men følte meg ikke bra i dag. Jeg har følt meg bra på trening og skal ikke skylde på sykdom, men jeg presterte ikke det jeg hadde håpet i dag, sa en tydelig skuffet Jakob til NRK få minutter etter løpet.

Den olympiske mesteren la seg inn på en tredjeplass på førsterunden der kenyanske Abel Kipsang satte fart med 27.64 på 200 meter. Jakob tok over teten etter 300 meter og 400 meter ble passert på 55.81. Han fortsatte å dra opp til passering 600 meter på 1:24.73, farten hadde dalt litt. Feltet begynte å sprekke litt opp til 800 meter der Jakob fortsatt dro i tet. Samuel Tefera var den eneste som klarte å holde ryggen til Jakob og da 400 meter gjenstod viste klokken 2:36.77. Jakob så seg stadig over skulderen for å ha kontroll på konkurrentene. Han økte farten gradvis på den nest siste runden og Tefera lå fortsatt i rygg da 100 meter gjenstod. Jakob hadde litt overraskende ikke veldig mye futt igjen i beina og ble forbiløpt av Tefera på oppløpet. Jakob dro seg selv inn til VM-medalje på en tid under den tidligere mesterskapsrekorden, noe som er meget sterkt av en 21-åring fra Sandnes.

Solide plasseringer i stav

Sondre Guttormsen fra Vidar endte på en fin åttendeplass i stav med 5.75 i sitt første verdensmesterskap innendørs. Fanas Pål Haugen Lillefosse fulgte opp med en tiendeplass i mesterskapsdebuten internasjonalt på seniornivå da han kom seg over 5.60.

Sondre Guttormsen. Foto: Bildbyrån.

De to nordmennene er unge, Lillefosse var yngst i feltet og Guttormsen er født i 1999, som flere av de øvrige utøverne i feltet. Begge to viste at de hører hjemme på høyeste nivå og vil nok pushe hverandre til hopp enda nærmere seks meter senere i sesongen. Sist Norge hadde to utøvere topp ti i en øvelse i VM innendørs var i 1995, da Steinar Hoen ble nummer fire og Håkon Särnblom nummer ti i høyde, det var også sist det var to nordmenn topp 10 i en teknisk øvelse i et verdensmesterskap uavhengig av tak over hodet eller ikke.

Pål Haugen Lillefosse. Foto: Bildbyrån.

Haugen Lillefosse åpnet stavkonkurransen og kom seg greit over 5.45 i første forsøk. Guttormsen hadde også full kontroll på den høyden i første forsøk. Neste høyde var 5.60 og der smøg Lillefosse seg over i første forsøk, mens Guttormsen trengte alle tre forsøkene på å komme seg over. Listen ble deretter flyttet ytterligere 15 centimeter opp og der rev Haugen Lillefosse ut, mens Guttormsen kom seg over i første forsøk. Neste høyde var 5.85, to centimeter over den norske rekorden. Guttormsen rev i alle forsøkene, men var ikke langt unna å komme seg over og viste absolutt at han har høyden inne. Resultater. 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.