Dobbeltseier til Guttormsens i stav – testet farten på 60 meter

Brødrene Sondre og Simen Guttormsen fra Vidar testet formen på 60 meter lørdag kveld norsk tid under Joe Handelman Invitational, som universitet de studerer på Princeton arrangerer. De løp på 6.98 og 7.23 og satte da begge personlig rekord. De endte som henholdsvis nummer to i heat 1 og nummer en i heat 3, som gjorde at begge kvalifiserte seg til finalen, men der stilte ingen av de opp for å fokusere på stav som startet like før finalen på 60 meter. Sondre sin tidligere pers på øvelsen var 7.46 fra 2017, mens Simen sin bestenotering var 7.80 fra NM mangekamp innendørs i 2019.

Simen og Sondre Guttormsen. Foto: Eirik Førde.

I deres spesialøvelse stav ble det dobbeltseier etter at Simen kom seg over 5.55 og Sondre 5.15. Simen var bare seks centimeter bak innendørspersen fra januar. Sondre hoppet forøvrig med bare 8 stegs tilløp, normalt for han er 20 steg. Resultater.

Begge åpnet forøvrig innendørssesongen i stav forrige helg og Sondre vant TCNJ Indoor Open med 5.60, mens Simen ble nummer to med 5.30. Begge hoppet da med 12 stegs tilløp.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.