Narve Gilje Nordås åpner sesongen

Flere nordmenn tar turen til Frankrike for å delta i et storstevne på lørdag og på hjemmebane arrangeres massemønstringen Tyrvinglekene i Bærum.

Nordås med spennende start

Meeting Hauts-de-France Pas-de-Calais arrangeres i Lievin i Frankrike på lørdag. Der er en norsk VM-medaljør og flere andre nordmenn meldt på. Stevnet sendes på VG+ fra kl. 20:20.

Narve Gilje Nordås fra Sandnes hadde en helt ellevill sesong i fjor, som ble kronet med VM-bronse på 1500 meter. Han har lagt tusenvis av kilometer bak seg siden det og åpner nå sesongen med å løpe 1500 meter. Hans pers på distansen innendørs 3:41.81 kommer til å bli smadret her, skal han inn topp 20 i verden gjennom alle tider må han løpe sub 3:33.50, noe som er mulig, men som ikke kan forventes i sesongåpningen.

Ferdinand Kvan Edman. Foto: Bildbyrån.

Ferdinand Kvan Edman gjør en spennende start på 2000 meter. Tjalve-karen hadde en litt varierende sesong i fjor, men avsluttet sterkt med 7:36.32 på 3000 meter i Zagreb. Han bør passe bra til 2000 meter og det blir interessant å se hvilken form han er i.

Sems Moa Abounnachat Bollerød skal også løpe 2000 meter og det blir spennende å se formen til karen som trener mye med Henrik Børkja Ingebrigtsen og Magnus Tuv Myhre. Det var annonsert verdensrekordforsøk fra Mo Katir på distansen, men han er nå suspendert for brudd på meldeplikten.

Per Svela fra Norna-Salhus har fått plass i et sterkt heat på 3000 meter, der bør den nybakte faren ha gode muligheter til å bli dratt inn til en god tid.

Ingvaldsen og Kashafali meldt på 60 meter

Det er ikke bare under Nordenkampen det skjer interessante ting på friidrettsfronten i Bærum denne helgen, Tyrvinglekene innendørs arrangeres gjennom helgen. På 60 meter får vi en meget interessant start i Håvard Bentdal Ingvaldsen. Moelven-karen hadde en ellevill sesong på 400 meter og åpner nå sesongen med å teste farten, persen er 7.29 fra 2021 og en vesentlig bedre tid bør være mulig nå. Bentdal Ingvaldsen blir ikke favoritt på distansen, det blir parastjernen Salum Ageze Kashafali fra Norna-Salhus, som har perset til 6.73 i år.

Håvard Bentdal Ingvaldsen. Foto: Bildbyrån.

Martine Hjørnevik fra Norna-Salhus har løpt bra på 60 meter hekk og kan gjøre det godt også nå. Et spennende navn på 400 meter er Tobias Grønstad fra Tjalve, mens på 200 meter kan Mathias Hove Johansen fra Skjalg løpe fort.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.