Karoline Bjerkeli Grøvdal nummer 14 i VM

Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer 14 i verdensmesterskapet i terrengløp i serbiske Beograd på lørdag. Tjalve-løperen løp 10 kilometer på 32:49, var beste europeer og beste ikke-afrikanskfødte løper. Grøvdal hang med i teten fra start av, men måtte slippe tetgruppen da høyballene som var lagt ut i løypen skulle forseres. Hun lå lenge på en 20.plass, men leverte som vanlig en god avslutning og plukket flere plasser på sisterunden.

Som vanlig i dette mesterskapet ble det total afrikansk og kenyansk dominans. Beatrice Chebet vant på 31:05 etter å ha vært overlegen i avslutningen og bak henne fulgte fire landsvenninner. Sist en utøver med europeisk pass fikk en bedre plassering i kvinneklassen i VM i terrengløp enn Bjerkeli Grøvdal var i 2010 og sist en utøver født i Europa fikk en bedre plassering i dette mesterskapet var da britiske Kathy Butler ble nummer elleve i Brussel for 20 år siden.

Bjerkeli Grøvdal hadde nok kanskje håpet å havne noen plasser høyere opp på resultatlisten, men skal være fornøyd med plasseringen første gang hun kom seg i mål i VM i terrengløp, hun brøt i 2010. Hun uttalte etter løpet at det var hennes tyngste løp noensinne.

Den triple europamesteren skulle i utgangspunktet ikke deltatt, men valgte å kaste seg med og gjorde lurt i det. Sist en norsk utøver fikk en bedre plassering i seniorklassen i VM i terrengløp var John Halvorsen med tiendeplass i 1989, Jakob Ingebrigtsen ble nummer tolv i juniorklassen for fem år siden.